Goveji zrezki
Tako mehki, da se kar stopijo v ustih in zanje sploh ne potrebuješ noža. Zraven lahko postrežemo ajdovo kašo, rezance ali štruklje.
SESTAVINE (za 4 osebe):
* 700 g govejih zrezkov (goveje stegno)
* 2 čebuli
* 2 stroka česna
* 3 dl vode
* 2,5 dl paradižnikove mezge
* žlička mlete paprike
* sol
* poper
* olivno olje
OPIS POSTOPKA: Zrezke na hitro popečemo na olivnem olju (na vsaki strani 2 minuti) in jih odstranimo iz ponve. V ponvi nato popražimo sesekljano čebulo. Ko se razpusti, dodamo še sesekljan česen in popražimo toliko, da zadiši. Zrezke (tudi tekočino, ki so jo spustili) damo nazaj v ponev, zalijemo z vodo, solimo, popramo ter nato pokrijemo s pokrovko in dušimo 2,5 ur na nizki temperaturi. Po 2,5 urah dodamo v ponev paradižnikovo mezgo in mleto papriko ter kuhamo še 10 minut. Zrezke nato odstranimo iz ponve, omako pa vlijemo v posodo in jo zmiksamo s paličnim mešalnikom. Omako in zrezke damo nazaj v ponev in pokuhamo še 5-10 minut na zmernem ognju. Zraven ponudimo ajdovo kašo, ki jo skuhamo po navodilih iz embalaže.
ČAS PRIPRAVE: 3 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja
Komentarji (0)