To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Goveji golaž
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Goveji golaž

Klasični goveji golaž, ki me ga je naučila kuhati že mama. Dodala sem le nekaj začimb po mojem okusu. Najbolje je postrežen skupaj s polento. 

SESTAVINE:
* 1 kg čebule (polovico rdeče, polovico bele)
* 0,7 kg - 1 kg govejega mesa
* prb. 1 dcl olivnega olja
* 5 strokov česna
* 2 lovorjeva lista
* 1 žlica majarona
* 1 žlica origana
* 1 mala žlička timijana
* sol
* 1 žlička popra
* 2 žlici rdeče paprike mlete
* 1 mala žlička kurkume
* 1 žlica paradižnikove mezge
* 2 žlici moke

OPIS POSTOPKA: Goveje meso narežemo na poljubno velike kocke. Čebulo olupimo in jo čim bolj drobno narežemo (odkar imam palični mešalnik Braun jo kar z njim sesekljam - s čisto počasno stopnjo, da čebule ne spasira). V velikem loncu segrejem olje in potem dodamo čebulo. Pražimo jo tako dolgo da porumeni (ne sme pa porjaveti). Dodamo meso, premešamo in pražimo, da meso spusti lasten sok. Ko tekočina izhlapi dodamo še česen, lovor, majaron, origano in timijan. Malo prepražimo in dodamo na enkrat še paradižnikovo mezgo, papriko, kurkumo in moko. Dobro premešamo in pražimo, da dobimo homogeno omako. Prelijemo z vodo (še boljše pa z govejo juho). Solimo, popramo, premešamo in počasi kuhamo 2 do 3 ure, odvisno od tega, kakšno meso imamo. Med kuhanjem občasno premešamo in dolivamo vodo po potrebi. 

ČAS PRIPRAVE: 3 ure - dlje ko kuhamo boljše je 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti