To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Gorgonzolina omaka s testeninami okusa kurkume

Gorgonzolina omaka s testeninami okusa kurkumeSESTAVINE:
* 3 dcl mleka
* 200 g sira gorgonzola
* 1 jedilna žlica smetane za kuhanje
* 2 stroka česna
* 2 jedilni žlici moke
* muškatni orešček
* bazilika (sveža je boljša)
* 250 g širokih rezancev s kurkumo
* olivno olje
* 10 g nasekljanih mandljev
* polovica jabolka
* limonin sok 
 

OPIS POSTOPKA: Prej si lahko pripravimo posip in v ponvici popražimo nasekljane mandlje. Jabolko pa olupimo, narežemo na kocke in pokapljamo z limonini sokom ter prihranimo za serviranje. Za pripravo omake česen olupimo in ga stisnem s stiskalcem za česen, nato pa ga malo popražimo na olivnem olju v ponvici, da zadiši. Dodamo moko in premešamo ter popražimo. Zelo počasi dodajamo mleko in pri tem hitro mešamo, da se pripravljeno gosti in da nastane čim manj grudic. (Če vseeno malo nastanejo, se bodo pokuhale v omaki in jih ne boste čutili, zato ste lahko brez skrbi.) Začinimo s poprom, baziliko in muškatnim oreščkom v prahu. Kuhamo par minut in med tem časom lahko damo kuhati tudi testenine glede na navodila na embalaži. Nato pa v omako vmešamo smetano za kuhanje in po koščkih dodamo gorgonzolo in mešamo, da se lepo stopi. Malo pokuhamo in če se nam omaka zdi pregosta, jo razredčimo z malo vode. Imejte pa v mislih, da se omaka s hlajenjem bolj gosti. Poskusimo in popramo ter solimo (če se nam slučajno zdi potrebno). Testenine odcedimo, postrežemo na krožnik, prelijemo z omako in dodamo malo prepraženih mandljev ter koščke jabolka. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min

RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti