Golaž
SESTAVINE:
* 2 kg govejega mesa
* 2 kg čebule
* olivno olje
* 3 dl goveje osnove ali goveje juhe
* voda
* 100 g paradižnikovega koncentrata/mezge
* 2 stroka česna
* sol
* poper
* lovorjev list
* mleta rdeča paprika
* 3 žlice moke
OPIS POSTOPKA: Goveje meso narežemo na poljubno velike koščke. Čebulo olupimo in jo čim bolj drobno narežemo. Pomagamo si lahko z blenderjem ali sekljalnikom.
Na olivnem olju prepražimo čebulo, da lepo porumeni. Potem dodamo meso, dobro premešamo in pražimo, da meso spusti lasten sok. Potem prilijemo govejo osnovo, ki jo razredčimo z poljubno vode(odvisno ali želimo zelo gost golaž). Dodamo še vse začimbein paradižnikov koncentrat in na zmernem ognju počasi kuhamo. Med kuhanjem občasno premešamo in po potrebi še dolivamo vodo. Golaž kuhamo vsaj 3 ure, dlje kot se kuha boljši je.
Če se nam zdi golaž preveč redek lahko pripravimo podmet iz 3 žlic moke, ki jih z metlico vmešamo v malo vode in zmes med mešanjem vlijemo v golaž.
ČAS PRIPRAVE: 5 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja
Komentarji (0)