Goji pita
Testo:
* 60 dag bele pirine moke
* 40 dag maščobe (maslo, kokosovo olje)
* 20 dag kokosovega sladkorja
* 1 rumenjak
* ½ dcl vina
*1 vanili
* 1 pecilni
* bio limonina lupinica
Nadev:
* goji jagode
* kakavova zrnca
* ribezova marmelada
OPIS POSTOPKA: Razžvrkljamo rumenjak s sladkorjem, vanili sladkorjem, limonino lupinico, dodamo maslo, vino in vse skupaj dobro premešamo. Nato dodamo moko skupaj s pecilnim praškom in zgnetemo v kepico. Testo pokrijemo s prozorno folijo in ga damo počivati v hladilnik za 1 uro. 3/4 testa nato razvaljamo v pekaču in nanj namažemo ribezovo marmelado in posujemo z goji jagodami (ki smo jih namočili v sok/vodo/rum) ali z drugim sadjem, ki ga lahko po želji tudi posladkamo. Na sadje posujemo kakavova zrnca. Preostalo testo naribamo na nadev. Pito pečemo približno pol ure na 180 stopinjah.
RECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)