Garam masala cvetačna juha
SESTAVINE:
* 550 gramov cvetače
* 3 stroke česna
* 200 gramov kokosovega mleka
* 0,5 jedilne žlice kokosovega olja
* 2 čajni žlički garam masala v prahu
* 2 jedilni žlici paradižnikovega koncentrata
* sol
* nasekljana mlada čebula
* limonin sok
OPIS POSTOPKA: Cvetačo narežemo na manjše kose. V lonec damo kokosovo olje in nato cvetačo in za nekaj minut prepražimo in mešamo. Dodamo nasekljan česen in premešamo, da zadiši, nato pa zalijemo z vročo vodo. Dodamo le toliko, da pokrijemo vse sestavine. V juho dodamo še garam masala začimbo ter paradižnikov koncentrat, nato pa pustimo, da se kuha nekje 20 minut. Nato juho s paličnim mešalnikom zmiksamo, da dobimo kremasto teksturo. Dodamo kokosovo mleko ter solimo po okusu in premešamo. Če je juha pregosta, dodamo še malo vode. Juho postrežemo vročo, dodamo ji nasekljano mlado čebulo in jo pokapljamo z limoninim sokom.
ČAS PRIPRAVE: 35 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - TasTasty
Komentarji (0)