Gamberi v paradižnikovi omaki s špageti brez OH
SESTAVINE (za 2 osebi):
*300 g gamberov
*4 stroki česna
*1/2 čebule
*2 paradižnika
*400 g paradižnika v koščkih
*10 črnih oliv
*0,5 dcl belega vina
*1 košček masla (1 majhna žlička)
*1 žlička bazilike
*2 žlici olivnega olja
*himalajska sol
*poper
* 2 vrečki špagetov brez ogljikovih hidratov (1 vrečka za eno osebo)
OPIS POSTOPKA: V ponvi popražimo kozice na žlici olivnega olja in stroku česna. Po 3 minutah jih prestavimo na krožnik. V isti ponvi nato prepražimo na žlici olivnega olja preostali česen in nasekljano čebulo. Nato dodamo narezana paradižnika in paradižnik v koščki. Kuhamo 10 minut na srednjem ognju/temepraturi. Nato dodamo še sol, poper in vino. Kuhamo še dodatnih 5 minut, da vino izhlapi. Na koncu dodamo še popečene kozice, narezane olive, košček masla in baziliko. Kuhamo še 5 minut.
V vmesnem času pripravimo tudi testenine po navodilih. Čez kuhane testenine prelijemo omako in uživamo v slastnem obroku.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)