To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Gajar matar sabzi

Preprosta zelenjavna jed iz korenja in graha. Piko na i ji doda svež ingver. In če še niste imeli gajar matar sabzi2priložnosti, da bi ga uporabili v svoji kuhinji, vam priporočamo, da to storite. Vonj je božanski, okus prav tako, poleg tega pa je še zelo zdrav. V naši kuhinji ga bomo zagotovo večkrat uporabljali.

Priprava te zelenjavne priloge je preprosta, poda pa se k šiščancu in pečenemu krompirčku ali rižu. Lahko pa postrežemo z indijskim kruhom – parathas.

SESTAVINE:
* 4-5 korenčkov
* 1 skodelica graha
* 1 zeleni čili
* 2 žlici olja
* 1 žlica kuminovih semen
* Ingver (cca 2 – 3 cm, debeline palca)
* ¼ žlice Garam masale
* sol
* voda
* čili (po želji)

OPIS POSTOPKA:gajar matar sabzi
1. Olupimo in na kocke narežemo korenje.
2. V voku segrejemo olje in popražimo kuminova semena.
3. Dodamo nariban ali na zelo drobno sesekljan ingver in zelen čili. Pražimo par minut.
4. Dodamo korenje. Če uporabimo svež ali zamrznjen grah, ga dodamo skupaj s korenjem. Ker smo mi uporabili konzerviranega, smo ga dodali proti koncu kuhe. Solimo in kuhamo 3 – 4 minute.
5. Dodamo ½ skodelice vode in mešamo. Pokrito kuhamo do mehkega. Po potrebi dodajamo vodo.
6. Korenje se kuha približno 15 – 20 minut.
7. Ko je kuhano, dodamo Garam masalo in dobro premešamo.
8. Postrežemo s piščancem in pečenim krompirjem, s parathasi ali z rižem.

RECEPT PRIPRAVILA: Mateja Bolčina - Indijska kuhinja
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti