Fižolova juha
SESTAVINE (Za 4 osebe):
* 800 g pločevinka rjavega fižola
* 250 g pločevinka pelatov
* 250 g mešanega mletega mesa
* 4 žlice ekstra deviškega hladno stiskanega olivnega olja
* 1,5 skodelice jušne osnove
* voda
* 2 čebuli
* himalajska sol po okusu
* začimbe: mleti poper, bazilika, koriander, rdeča paprika, ostra paprika ali posušen čili
OPIS POSTOPKA: V sekljalniku drobno zmeljemo čebulo in jo pražimo na olivnem olju, da zarumeni. Dodamo mešano mleto meso, ga posolimo in pražimo tako dolgo, da je skoraj pečeno. Dodamo pelate, baziliko, koriander, mleto rdečo papriko in pustimo, da se meso kuha v pelatih še 5 minut. Dodamo fižol, ki smo ga pred tem odcedili. Zalijemo z jušno osnovo in s toliko vode, da je fižol pokrit oz. toliko, da dobimo želeno gostoto juhe. Po okusu solimo in, če imamo radi pekočo hrano, po okusu dodamo malo ostre paprike ali posušenega čilija. Juho pustimo vreti še vsaj 15 minut.
Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika
Pri pripravi recepta sem uporabila posodo znamke Emo iz linije Eterna, ki jo najdeš na Emo-shop.com.
Komentarji (0)