Fit piščanec in solata z lečo
SESTAVINE:
* 450 g piščančjih filejev
* 1 čebula
* 1 zelena paprika,
* 1 rdeča paprika
* 1 bučka
* jušna osnova
* leča (rjava, zelena, lahko uporabimo kuhano)
* feta sir
* por
* oljčno olje
* bučno olje
* balzamični kis
* sol
* poper
* vegeta
OPIS POSTOPKA: Fileje piščanca operemo pod mrzlo vodo, jih obrišemo do suhega in začinimo. Na olju prepražimo zelenjavo ter nato dodamo piščanca. Vse skupaj dušimo približno 15 minut. Nato dodamo jušno osnovo in kuhamo na zmernem ognju še približno 20 minut. Po okusu začinimo. Na kolobarje nasekljamo por, odcedimo lečo in vse skupaj stresemo na krožnik, dodamo feta sir, začinimo s soljo in poprom, dodamo bučno olje ter kis. Po želji lahko zraven postrežemo tudi ajdov hlebček.
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ines Zadravec
Komentarji (0)