Fit giotto kroglice
SESTAVINE:
* 200 g arašidovega masla
* 125 g indijskih oreščkov
* 100 g napihnjencev iz amaranta (ali riža)
* 125 mandljev
* bela čokolada brez sladkorja
OPIS POSTOPKA: V električnem mešalniku zmiksamo arašidovo maslo in indijske oreščke do mehke teksture. Zmes damo iz mešalnika v večjo posodo, kateri z žlico primešamo napihnjence iz amaranta. Sestavine med seboj dobro premešamo, dokler ne dobimo mase, ko jo lahko z rokami oblikujemo. Polovico mandljev zdrobimo na majhne koščke, tako da lahko na koncu kroglice povaljamo. Drugo polovico mandljev hranimo za sredico giotto kroglice. Z rokami oblikujemo kroglice, na sredino katere vstavimo mandelj. Kroglice lahko oblijemo s stopljeno belo čokolado ali jih samo povaljamo v zdrobljenih mandljih.
*Priporočam, da se čokolada počasi, z rahlim mešanjem stopi na vroči pari in tako jo lahko večkrat po potrebi ponovno stopimo.
*Priporočam, da kroglice hranite v hladilniku.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)