»Filana« oz. Polnjena paprika
* 200g riža
* 2 veliki čebuli
* 1 strok česna
* 1/2 žličke rdeče paprike v prahu
* sveža vegeta - biogetta
* jajčka
* svež peteršilj
* himalajska sol
* poper
* 1 žlica olivnega olja
* 10 paprik
Omaka:
* 1 konzerva pasiranega paradižnika
* 1 konzerva paradižnika v koščkih
* 1 žlička olivnega olja
* ščepec soli
* ščepec bazilike
Medtem v rahlo slani vodi kuhamo riž – da je skuhan na ¾. Malo počakamo, da se meso in riž ohladita, medtem očistimo papriko.
Ohlajeni sestavini zmešamo skupaj, dodamo jajčko, peteršilj, dobro premešamo in pričnemo polniti paprike.
Polnjene paprike zložimo v posodo za peko v pečici. Dolijemo paradižnikovo omako, mora je biti toliko, da skoraj prekrije papriko. V pečici cca. 30-45 min pečemo pokrito, potem pa še kakšnih 20-30 minut brez pokrova, da se paprika malo zapeče.
Omako običajno naredimo tako, da na malo olivnega olja na hitro zmešamo 1 konzervo paradižnika v koščkih in eno konzervo pasiranega paradižnika, zalijemo z vodo, malo posolimo, za okus pa dodamo še malo bazilike in paradižnikove mezge v tubi (s tem malo pogostimo omako).
RECEPT SESTAVILA: Vladka Voh
Jerica vodeb
Zelo rada.veckrat pripravim.vendar kuham.Poskusim naslednjic pect