To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

»Filana« oz. Polnjena paprika

1
SESTAVINE (za 10 paprik):
* 1 kg mešanega mletega mesa
* 200g riža
* 2 veliki čebuli
* 1 strok česna
* 1/2 žličke rdeče paprike v prahu
* sveža vegeta - biogetta
* jajčka
* svež peteršilj
* himalajska sol
* poper
* 1 žlica olivnega olja 
* 10 paprik 
Omaka:
* 1 konzerva pasiranega paradižnika
* 1 konzerva paradižnika v koščkih
* 1 žlička olivnega olja
* ščepec soli
* ščepec bazilike
 
OPIS POSTOPKA: Prepražimo čebulo na olivnem olju, dodamo česen, meso, pol male žličke rdeče paprike, 1 žlico bio vegete, po potrebi dosolimo in popopramo. Začinimo po svojem okusu.
Medtem v rahlo slani vodi kuhamo riž – da je skuhan na ¾. Malo počakamo, da se meso in riž ohladita, medtem očistimo papriko.

Ohlajeni sestavini zmešamo skupaj, dodamo jajčko, peteršilj, dobro premešamo in pričnemo polniti paprike.
Polnjene paprike zložimo v posodo za peko v pečici. Dolijemo paradižnikovo omako, mora je biti toliko, da skoraj prekrije papriko. V pečici cca. 30-45 min pečemo pokrito, potem pa še kakšnih 20-30 minut brez pokrova, da se paprika malo zapeče.
Omako običajno naredimo tako, da na malo olivnega olja na hitro zmešamo 1 konzervo paradižnika v koščkih in eno konzervo pasiranega paradižnika, zalijemo z vodo, malo posolimo, za okus pa dodamo še malo bazilike in paradižnikove mezge v tubi (s tem malo pogostimo omako).
 
ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT SESTAVILA:
 Vladka Voh
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Jerica vodeb

Zelo rada.veckrat pripravim.vendar kuham.Poskusim naslednjic pect
Top hiti