To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Falafli z jogurtom v solati
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Falafli z jogurtom v solati

SESTAVINE za približno 20 kroglic:
* 200 g posušene čičerke
* 2 stroka česna
* po 3 vejice svežega peteršilja, koriandra in mete
* 2 pora
* 1 žlička pecilnega praška (ali sode bikarbone)
* po 1 žlička orientalske kumine in koriandra
* sol
* 1 žlička harise
* 4 žlic limoninega soka
* 2–3 žlice sezamovih semen
* olje za cvrtje

OPIS POSTOPKA:
 Čičerko oplaknite in jo čez noč namočite v hladni vodi. Naslednji dan jo stresite na cedilo in jo temeljito odcedite. Česen olupite. Zelišča oplaknite in osušite ter z vejic potrgajte lističe. Čičerko, česen in zelišča zmeljite s paličnim mešalnikom ali v električnem mešalniku. Masa ne sme biti povsem gladka, temveč grobo zrnata in homogena. Por očistite, oplaknite in zrežite na kolute. Čičerikini kaši dodajte por, pecilni prašek, orientalsko kumino, koriander, ½ žličke soli, hariso in limonin sok ter dobro premešajte. Iz mase z vlažnimi dlanmi oblikujte približno 20 kroglic in jih povaljajte v sezamu. Olje v cvrtniku ali loncu segrejte na približno 160 stopinj. Kroglice po porcijah položite v vroče olje in jih cvrite približno 4 minute, da dobijo zlato rjavo barvo. Odcedite jih na papirnati brisači.

ČAS PRIPRAVE: 15 min priprave + 15 min pečenja
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Kocjan

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti