To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Enolončnica z rdečo lečo

Preprosta, hitra a vseeno zelo okusna enolončnica, ki je primerna tudi za vegetarijance in vegane.

SESTAVINE:enolončnica-z-lečo
* sezamovo ali olivno olje
* 4 stroke česna
* 1 ali 2 manjše čebule
* 2 žlice gorčičnih semen (rjava in rumena)
* 2 korenčka
* 2-3 paradižnika
* 125 g rdeče leče
* 1,3 l jušne osnove
* majaron/origano/curry/čili/mleta paprika/poper
* sol
* sok polovice limone
* peteršilj
* kisla smetana (po želji)

OPIS POSTOPKA: Lečo dobro speremo na cedilu ali pa jo čez noč pustimo namočeno v vodi. Čebulo olupimo in jo na drobno nasekljamo. V razgreto posodo vlijemo malo olja (jaz sem uporabila sezamovega) in vanj stresemo čebulo. Olupimo in nasekljamo česen in ga dodamo čebuli. Dodamo še cela gorčična semena (rjava in rumena). Vse skupaj prepražimo, da postane zlate barve. Nato dodamo na drobne kolobarje narezano korenje, malo prepražimo in dodamo še na drobne koščke narezan paradižnik. Malo pokuhamo in dodamo rdečo lečo. Vse skupaj zalijemo z jušno osnovo (lahko uporabimo tudi jušno kocko, bolje pa je seveda z domačo juhico) in kuhamo še približno 20-30 minut. Proti koncu kuhanja dodamo začimbe.

Sama sem ljubiteljica začinjene hrane, zato uporabim celo paleto začimb – origano, majaron, curry, čili, mleto papriko in sveže mlet poper. V juhico stisnemo še malo limone. Na koncu še solimo po okusu in potrosimo s peteršiljem (najboljše s svežim). Postrežemo lahko z žlico kisle smetane.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti