Energijske tablice za športne aktivnosti
V kozici na zelo majhnem ognju najprej segrejemo in dobro premešamo naslednje sestavine:
* 120 g kokosovega masla/olja (brez vonja)
* 150 g rjavega melasnega sladkorja
* 50 g kokosovega sladkorja
* 1 žlica medu
Tej masi dodamo (še vedno na majhnem ognju):
* 2 žlici sončničnih semen (25 g)
* 2 žlici sezamovih semen (25 g)
* 50 g narezanih ali zdrobljenih mandljev
* 100 g rozin in brusnic
* 200 g ovsenih kosmičev (dodamo jih nazadnje)
OPIS POSTOPKA: Vse skupaj dobro premešamo in stresemo v manjši pekač (približno 25 x 15 cm), ki smo ga obložili s peki papirjem. Čez položimo še eno plast peki papirja in poravnamo s kozarcem (z ravnim dnom). Masa mora biti zelo gosta in lepljiva. Pečemo približno 10 – 15 minut na 170 – 180 °C (odvisno od moči pečice).
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. (Hitro in zdravo)
Komentarji (0)