Energijske ploščice
SESTAVINE:
* skodelica datljev (prib.80 g)
* pest praženih mandljev
* 1 žlica arašidovega masla
* 125 g temne čokolade
* drobljeni arašidi
* liofilizirane maline za posip
OPIS POSTOPKA: Pripravimo si manjši pekač, ki ga zaradi lažjega rokovanja obložimo s prozorno folijo. Datlje razpolovimo in jih pritisnemo ob dno pekača. Ko je celotna površina pekača prekrita z datlji, dodamo pražene mandlje in enakomerno razporedimo arašidovo maslo. Temno čokolado raztopimo in jo prelijemo čez pripravljeno osnovo. Potrosimo s poljubnim posipom in damo na hladno, da se čokolada povsem strdi (lahko tudi v zamrzovalnik). Narežemo na koščke in postrežemo. Hranimo v hladilniku.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Brodnik