Dušeno sladko zelje
Za vse ljubitelje zelja, že 100x preizkušen recept, ki vedno uspe.
SESTAVINE:
* 1 glava zelja (cca. 1,5kg)
* 1 čebula
* 1 strok česna
* 3 žlice olivnega olja
* himalajska sol
* poper
* kumina v prahu
* rdeča paprika v prahu
* 2 žlici paradižnikove mezge
OPIS POSTOPKA: Zeljni glavi odstranimo trde dele in zelje narežemo na trakce ali krpice. Speremo ga pod tekočo vodo. Narežemo čebulo in jo na olivnem olju prepražimo, proti koncu praženja dodamo še nasekljan česen. Narezano zelje primešamo v posodo s čebulo, posolimo, malo popramo in dodamo kumino. Pustimo dušiti približno 20 minuti, po potrebi dodamo malo vode. Ko se zelje že malo omehča začinimo še z rdečo papriko in dodamo 2 žlici paradižnikove mezge. Dušimo še 10 minut. Zelje lahko jemo samo, jaz pa ga največkrat jem skupaj z zelenjavami polpeti.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Ana K.
Komentarji (0)