Dunajski zrezek
SESTAVINE:
* 300 g piščančjih zrezkov
* himalajska sol
* poper
* 2 jajci
* 5 žlic bele moke
* 5 žlic drobtin (po potrebi dodajamo)
* olje za cvrtje/maslo
OPIS POSTOPKA: Zrezke najprej solimo in popramo. Nato si pripravimo 3 globoke krožnike in v enega nasujemo moko, v drugem razžvrkljamo jajca, v tretjega pa drobtine. Zrezke najprej pomočimo v moko, nato v jajca, na koncu pa pe v drobtine.
Zrezke potem ocvremo v olju. Lahko pa pripravimo malo bolj zdravo različico in jih spečemo kar v pečici. V tem primeru jih položimo v pekač na peki papir in na vsakega položimo košček masla. Pečemo jih do zlato rjave zapečene barve.
ČAS PRIPRAVE: 30 min + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja
Komentarji (0)