VIDEO: Domači pirini njoki s paradižnikovo omako
![domači pirini njoki s paradižnikovo omako 2014-07-22 20.50.44](https://www.malinca.si/wordpress/wp-content/uploads/2014/07/2014-07-22-20.50.44-300x300.jpg)
Njoki:
* 200 g rikote
* 3 rumenjaki
* 200 g pirine bele ali polnozrnate moke
* 20 g parmezana
* sol, poper
* muškatni orešček
Paradižnikova omaka:
* olivno olje
* 3 stroki česna
* 1 čili
* 400 g pelatov
* himalajska sol
* sveža bazilika
OPIS POSTOPKA: V veliki posodi zmešamo vse sestavine za njoke. Nato testo razdelimo na 3 kolobarje in jih razrežemo na njoke. Zavremo vodo in dodamo njoke ter počakamo, da priplavajo na vrh (približno 4-5 minut).
Omaka: Na olivnem olju prepražimo česen in čili. Dodamo pelate, sol in kuhamo 5 minut. Na koncu dodamo še svežo baziliko.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)