Domači brezglutenski kruhek
* 150g brezglutenske moke
* 25g ajdove moke
* 10g kvasa
* 0,5dl navadnega jogurta
* 1,25dl vode
* 0,5 žlice olja (olivnega)
* 0,5 čajne žličke sladkorja
* ščep soli
OPIS POSTOPKA: Moko presejemo v večjo skledo, na sredini naredimo jamico in ob robu posode dodamo sol. Vodo segrejemo, v njej raztopimo sladkor in dodamo kvas. V jamico vlijemo vzhajan kvas, dodamo olje in jogurt. Vse skupaj dobro zmešamo, zmes je lahko tudi malo bolj lepljiva. Izberemo manjši pekač, ga namastimo in posujemo z žlico moke. Kruhek nato postavimo v predhodno ogreto pečico na 200C, pečemo približno 30 minut oziroma dokler kruhek ne porjavi.
Pa dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Romana K.
Komentarji (0)