To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Domače tortilje po mehiško

SESTAVINE za 4 osebe:domace-tortilje-po-mehisko
Domače tortilje:

* 250g pšenične polnozrnate moke
* 100g pšenične taboljše moke
* 60g kokosovega masla
* 2 žlički himalajske soli
* 10 g kvasa
* 2,5 dcl tople vode

OPIS POSTOPKA PRIPRAVE SVEŽIH TORTILJ:
Receptov za pripravo tortilj je ogromno. Jaz sem se odločila uporabiti pšenično polnozrnato moko, ki sem jo mešala z navadno belo.
Odločila sem se uporabiti tudi malo kvasa, to ni nujno potrebno. Po želji lahko masi za sveže tortilje dodamo tudi jajce. Postopek je sledeč, v večjo posodo daš moko, malo kvasa, maslo, sol in preliješ s toplo vodo. Gneteš z rokami po potrebi dodajaš vodo, da ustvariš ne preveč lepljivo in preveč suho maso za tortilje. Ko je masa pripravljena, pustiš testo vzhajati kakšne pol ure. Ko ta čas poteče naredite 8 manjših kroglic in jih razvaljate v kroge(takšne da bodo podobni tortilji), seveda na pomokani površini, da se masa ne prime na površino. Pripravljeno tortiljo postavite v vročo ponev(ne dodajmo olja), na vsaki strani tortiljo pečemo približno 1 minuto.

Nadev za tortilje: domace-tortilje-po-mehisko
* 500g mletega mesa
* Kokosovo olje
* Bazilika
* Paprika(v prahu)
* Čili
* Čebula
* Korenček
* Paprika(rdeča, rumena, zelena)
* Grah
* Koruza
* Fižol
* Paradižnikova mezga    

OPIS POSTOPKA ZA NADEV: Na kokosovem olju prepražimo eno čebulo. Meso že predhodno začinimo z soljo, papriko, čilijem in baziliko. Meso damo na prepraženo čebulo in ga pražimo tako dolgo da dobi lepo pravilno barvo. Med tem časom ko se meso peče, si pripravimo in umijemo zelenjavo. Meso je pripravljeno in v ponev vržemo še vso zelenjavo, pražimo še kakšnih 10-15 minut. Nato samo še zalijemo s paradižnikovo mezgo. Poskusimo in po potrebi še malo začinimo. Popravljen nadev damo v tortiljo in jo zavijemo skupaj. In že lahko jemo odlične domače tortilje.
domace-tortilje-po-mehisko
ČAS PRIPRAVE: 1 uro
RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti