To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Domače proteinske ploščice

Ker sem sama velikokrat zelo na tesnem s časom, se na poti pogosto poslužujem proteinskih čokoladk. Ker so vse te ploščice (na žalost) precej nezdrave in polne umetnih sladil, poleg vsega pa še cenovno precej drage (od 2€ dalje na kos) sem se odločila, da si jih doma naredim kar sama. Iz recepta dobimo 8 proteinskih ploščic: vsaka vsebuje cca 90 kCal, od tega 10g beljakovin in 10g OH. Priporočen dnevni vnos je 2 ploščici. Pa si poglejmo recept:Domace-proteinske-ploscice

SESTAVINE
(za 8 ploščic):
* 80g moke iz navadnih ovsenih kosmičev (80g kosmičev v blenderju zmiskamo do teksture moke)
* 2 merici proteinskega/beljakovinskega šejka (okus po želji, priporočamo vanilijo)
* 2 žlički kakava
* ščepec soli
* pol žličke sode bikarbone
* cimet po želji
* 4 beljaki
* 150g zrelih banan, pretlačenih z vilico
* 110 ml vode
Kot vidite v receptu ni moke, saj sta že proteinski šejk in banana sama po sebi dovolj sladka. Če imate neslajen proteinski šejk, lahko dodate malo Stevie.

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 175°C.
1. V posodi zmešamo najprej suhe sestavine (kosmiče, šejk, kakav, sol, soda, cimet)
2. V drugi posodi zmešamo beljake, banano in vodo.
3. Mokro mešanico prilijemo suhi in dobro premešamo z mešalcem.
4. Mešanico prelijemo v majhen pekač - približno polovična verzija navadnega podolgovatega (glej sliko). Jaz na tem mestu dodam še nekaj zamrznjenih borovnic, saj imam rada sadni okus. Ta korak je popolnoma neobvezen. Ploščice postavimo v pečico za 15-20 minut. Po 15 minutah v testo zapičimo zobotrebec, če je čist, so ploščice pečene. Če ne, pustimo še nadaljnih nekaj minut, a ne več kot 20. 5. Pustimo, da se ohladi in šele potem narežemo na 8 koščkov. Ploščice zdržijo pokrite v "zrakotesni" "taprver" posodi cca 1 teden.

AVTOR: Nataša Ravnikar

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti