Domače polnozrnate pšenične tortilje z zelenjavnim polnilom
SESTAVINE:
Za 3 tortilje:
* 130 g polnozrnate pšenične moke (lahko tudi pirine moke)
* žlica rastlinskega olja
* 0.6 dl mlačne vode
* čajna žlička soli
Za nadev:
* zelenjava po želji (paradižnik, bučka, brokoli, cvetača, brstični ohrovt, sladka koruza itd.)
* sveža solata
* čebula
* sol
* rastlinsko olje
OPIS POSTOPKA: Tortilje: prej omenjene sestavine za tortilje mešamo oz gnetemo z roko, dokler ne dobimo kepe testa, ki jo nato razdelimo na 3 kepice. Slednje pustimo stati za 15 minut in nato razvaljamo. Dobljene tortilje nato samo še popečemo v ponvi; in sicer na vsaki strani približno minuto in pol ali 2 minuti (odvisno od debeline testa).
Nadev: zelenjavo najprej operemo in narežemo. Nato na olju prepražimo čebulo in dodamo prej narezano zelenjavo. Vse skupaj počasi mešamo in solimo po občutku. To pustimo vreti na zmernem ognju približno kakšno uro. Na koncu z omako napolnimo tortilje in dodamo še liste solate.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Korošec
Komentarji (0)