Domače mandljevo mleko
Mandljevo mleko uživajo tisti, ki se izogibajo običajnemu kravjemu mleku. Redki pa vedo, da si ga lahko pripravijo tudi sami doma. Spodaj si poglej recept, kako ga pripraviti.
SESTAVINE:
* 200 gramov mandljev
* 1 liter vode
* 3 datlji (da dodajo mleku malo sladkosti)
OPIS POSTOPKA:
1. Mandlje in datlje namočimo čez noč. Naslednji dan jih odcedimo in speremo.
2. Zavremo liter filtrirane vode in jo pustimo, da se ohladi.
3. V blender damo mandlje in datlje ter zalijemo z 2 dcl vode in vse skupaj dobro zmeljemo.
4. Dolijemo še ostalo vodo in še enkrat zmeljemo oziroma zmešamo. (skupni čas prvega mletja in tega drugega je manj kot minuta in pol)
5. Nastalo mleko precedimo skozi gosto gazo, da v posodi ostane samo mleko, v gazi pa se zadržijo drobci mletih mandljev in datljev.
6. Mleko pretočimo v steklenico in ga lahko hranimo v hladilniku 3 do 5 dni.
7. Mlete mandlje pa ne zavržemo, ampak jih uporabimo pri pripravi granole, mueslijih, pripeki peciv, lahko jih posušimo in imamo mandljevo moko ter še in še.
RECEPT PRIPRAVIL: Easy-recepti
Komentarji (0)