Domača zelenjavno-kurja juhica
Tole super juhico jaz po navadi skuham, da porabim ostanke piščanca. Odlično se prileže ob mrzlih dnevih.
SESTAVINE:
* pol čebule
* 2 korenčka
* 1 večja bučka
* 1 kurji hrbet in koža (po želji lahko še kak drug del piščanca)
* himalajska sol
* lovorjev list
* bazilika
* žlička Biogete
* mleta rdeča paprika
* olivno olje
OPIS POSTOPKA: Najprej nasekljamo čebulo in narežemo zelenjavo. Čebulo na hitro prepražimo na olivnem olju, ko porumeni dodamo še ostalo zelenjavo in pražimo par minut. Nato vse skupaj zalijemo z vodo in dodamo meso in kosti. V lonec dodamo še vse začimbe in pustimo da juha zavre. Na zmernem ognju jo kuhamo še kakšno uro.
Namig: Pri nas doma v loncu vedno ostane še nekaj tekočine, ki pa je ne rabite zavreči. Jaz jo precedim in shranim v steklen kozarec za vlaganje v hladilnik. Kasneje jo lahko uporabite tako, da vanjo zakuhate rezance ali ribano kašo.
ČAS PRIPRAVE: 1,5 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja
Pri pripravi recepta sem uporabila posodo znamke Emo, ki jo najdeš na Emo-shop.com.
Komentarji (0)