VIDEO: Domača pirina pica
SESTAVINE:
Za testo:
*1 žlička olivnega olja
*150g pirine polnozrnate moke
*ščepec himalajske soli
*1 žlička suhega kvasa
*75 ml tople vode
*1/2 žličke rjavega sladkorja
*bazilika
Za nadev:
*2 žlici paradižnikove omake
*češnjev paradižnik
*ščepec bazilike
*ščepec himalajske soli
*mocarela
PRIPRAVA: V manjši skodelici zmešamo vodo, sladkor ter suhi kvas. Pustimo stati 5 minut. V drugi posodi zmešamo pirino polnozrnato moko, sol, baziliko in olivno olje. Presujemo v večjo posodo in dodamo prej pripravljeno mešanico vode, sladkorja in kvasa. Dobro pregnetemo ter testo oblikujemo v kroglo. Pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem 30 minut.
Pladenj obložimo s peki papirjem, nanj postavimo testo, ga rahlo razvaljamo in nato s prsti oblikujemo v okroglo obliko. Oblikujemo tudi rahlo dvignjen rob. Dodamo paradižnikovo omako, sol, baziliko in premažemo po testu. Obložimo z mocarelo, češnjevcem ter posipamo še s ščepcem bazilike. Pečemo 13 minut na 240 stopinj.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca
Komentarji (0)