Domača bučkina juha
Čas, ko je po vrtovih veliko bučk je nujno potrebno izkoristiti za pripravo odlične bučkine juhe.
SESTAVINE:
* 2 bučki
* 1 korenček
* 1/2 čebule
* himalajska sol
* biogetta
* česen v prahu
* muškatni orešček
* peteršilj
* olivno olje
OPIS POSTOPKA: Na olivnem olju prepražimo čebulo, nato dodamo na koščke narezane bučke in korenček. Pražimo toliko časa, da bučke spustijo nekaj svoje vode (cca. 3-4 min). Nato zalijemo z vodo in sicer toliko da so vse sestavine popolnoma prekrite z vodo. Dodamo začimbe kot so muškatni orešček, česen v prahu, sol in biogetto.
Kuhamo toliko časa da se bučke omehčajo (20 min zmernega vretja), nato odstavimo z ognja in s paličnem mešalnikom zmeljemo bučke. Potem pa še za par minut postavimo na ogenj in odlična juhica je končana. Če hočemo imeti zelo gosto juhico dodamo več bučk oz. obratno.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT SESTAVIL: Rok Pilko
darinka draksler
pozdravljeni. hvala tudi vam in hkrati se že veselim novih receptov, ker se z mozem trudiva z zdravim nacinom prehrajevanja. Lep pozdrav!