To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Domač kokosov jogurt s hrustki iz prosene kaše

SESTAVINE ZA KOKOSOV JOGURT: Domač kokosov jogurt s hrustki iz prosene kaše
* 250 ml polnomastnega kokosovega mleka
* zvrhano čajno žličko agar agarja (rastlinske želatine)
* ščep prave vanilije v prahu
* nekaj kapljic javorjevega sirupa (lahko ga nadomestiš z medom ali agavinim sirupom)

OPIS POSTOPKA: Žličko agarja zamešaš v kokosovo mleko, dodaš vanilijo in po želji sladilo. Zavreš, nato znižaš in kuhaš približno 3 minute. Med kuhanjem ves čas mešaš z metlico. Kuhano mleko preliješ v skodelico in dobro ohladiš. Sama sem najprej ohladila zunaj, na balkonu, čez noč pa dala v hladilnik. Ko se vse skupaj ohladi in strdi, je podobno pudingu in ga kot takega lahko tudi uporabiš. sama pa sem želela jogurt, zato sem ga pretresla v mešalnik, dodala malce vode (po potrebi) in zmiksala v kremasto zmes.

SESTAVINE ZA HRUSTKE IZ PROSENE KAŠE:Domač kokosov jogurt s hrustki iz prosene kaše1 * 50 g surove (tj. približno 120 g kuhane) prosene kaše
* žličko chia semen
* žličko lanenih semen
* jedilno žlico ali dve javorjevega sirupa
* ščepec soli

OPIS POSTOPKA: Proso skuhaš, dobro odcediš in ohladiš. Mrzli kaši primešaš semena, ščep soli in sladilo. Zmes enakomerno razmažeš po peki papirju in pečeš na 175 stopinjah nekje pol ure. Oziroma, dokler kaša ni hrustljavo zapečena. Peki papir prestaviš na rešetko in kašo ohladiš. Ohlajeno nalomiš na poljubno velike koščke. Polovico jogurta sem postregla s svežim sadjem, prosenimi ‘hrustki’, zdrobljenimi kakavovimi Domač kokosov jogurt s hrustki iz prosene kaše2zrni ter z nekaj javorjevega sirupa, ki je moja nova mala razvada :)
Preostanek jogurta sem si privoščila za dopoldansko malico. Jogurt sem nadevala v kozarčke ter mu dodala pretlačene maline.

RECEPT PRIPRAVILA: Katja - Cook, eat and smile

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti