Domač čokoladno-lešnikov namaz
SESTAVINE:
* 400 g praženih oluščenih lešnikov (lahko drobljenih)
* 2 zvrhani žlici 100 % kakava (30 g - 45 g)
* 25 g - 50 g kokosovo maslo (olje)
* malo kakavovega masla (5 g -10 g)
* nastrgan strok vanilije
* ščepec (fine) soli
* po želji 30 g beljakovin v prahu (priporočamo lešnik)
* po želji 15 g-25 g naravnega sladila (možnosti: kokosov sladkor, agavin sirup, javorjev sirup, yacon, stevia sweet, stevia)
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine razen beljakovin damo v blender in začnemo mleti pri nizki hitrosti. V prvih 10 minutah večkrat postrgamo maso z robov posode, potresemo in nadaljujemo. Po 10 minutah bo masa že bolj gladka. Nato malce povečamo hitrost in pustimo še 10 minut. Če dodajamo kazein ali whey, ga dodamo na koncu in pustimo v blenderju še 2 minuti. Prelijemo v kozarce in počakamo, da se ohladi. Hranimo v hladilniku, saj namaz ne vsebuje konservansov.
ČAS PRIPRAVE: 20-25 minut
RECEPT PRIPRAVIL: Trening center
Komentarji (0)