Dimljen file brancina na mariniranem koromaču s solatko
Namaz:
* 60 g očiščenega dimljenega brancina
* 60 g smetanovega sirčka
* nasekljan koprc
* limonin sol
* himalajska sol
* poper
* oljčno olje
Solatka:
* 100g na lističe narazanega koromača
* 100 g pomarančnih filejev brez pešk
* gorčična semena
* akacijev med
* koprc in peteršilj
* himalajska sol
* poper
* očiščen file dimljenega brancina (približno 4 dag očiščenega na osebo)
OPIS POSTOPKA: Namaz: Nekaj lepih filejev pustimo za dekoracijo. Preostalega očiščenega brancina sesekljamo na fino. Dodamo smetanov sir, koprc, himalajsko sol, poper in olje. Zmešamo v namaz.
Solatka: Koromač narežemo na tanke laske, dodamo fileje pomaranče, gorčična semena, med, koprc, himalajsko sol in poper. Narahlo premešano, da se sestavine prepojijo.
Dekoriramo s semeni granatnega jaboljka, filejem brancina, motovilcem in popečeno kruhovo rezino.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Dvor Jezeršek
Komentarji (0)