Curry iz rdeče leče s kokosom
SESTAVINE:
* 1 srednje velike čebula
* 3-4 stroki česna
* ½ žlice nasekljane ingverjeve korenine
* 3 večji korenčki
* ščep čilija v prahu
* ščep soli
* 1 žlica sojine omake
* 1 žlička curryja v prahu
* 3 lončki zelenjavne jušne osnove ALI 2 žlički domače vegete + 3 lončki vode
* 1 lonček kokosovega mleka iz pločevinke
* 1 lonček surove rdeče leče (ne rjave ali katere druge)
* svež peteršilj
* olivno olje
OPIS POSTOPKA: Na drobno nasekljamo čebulo, česen in ingver, korenček pa narežemo na manjše kocke (narezanega naj nanese za približno 2 lončka). V loncu na olivnem olju počasi prepražimo čebulo, ko zastekleni dodamo česen nato pa še ingver. Dodamo korenček in pražimo še kakšno minutko, nakar zalijemo z zelenjavno jušno osnovo, če je nimamo pa lahko uporabimo tudi 2 žlički domače vegete in 3 lončke navadne vode. Prilijemo tudi kokosovo mleko in počakamo, da začne narahlo brbotati, takrat pa v lonec stresemo še rdečo lečo in jo kuhamo na zmernem ognju. Dodamo sol, curry v prahu, čili in sojino omako. Ko se korenček in leča zmehčata in vse skupaj dobi gostejšo omakasto podobo, dodamo še sveže nasekljan peteršilj ter začimbe prilagodimo okusu. Postrežemo z rižem ali pa kar s kosom polnovrednega kruha.
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)