Čufti s paradižnikovo omako
Mesne kroglice (za 3-4 osebe):
* 1 čebula,
* 500 g mletega mesa,
* 1 kos kruha (ga nadrobimo oz. natrgamo),
* 1 žlico origana,
* 1/2 žličke kumine (mlete),
* 1/2 žličke rožmarina,
* ščepec čilija,
* 1 jajce,
* sol,
* mlet poper,
* olivno olje.
Paradižnikova omaka:
* 1 velik strok česna,
* olivno olje,
* 800 g paradižnika v koščkih (prb. 2-3 konzervi),
* 1 žlica vinskega kisa,
* majaron, čili, poper (začimbe po okosu),
* sol,
* 50 g mocarele,
* 50 g naribanega parmezana,
* 2 žlici bazilike (sveže ali posušene).
OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo paradižnikovo omako. Na olju prepražimo česen, nato pa dodamo paradižnik v koščkih ter začimbe. Kuhamo na majhnem ognju približno 1 uro. Na koncu prilijemo kis in solimo po okusu. Umešamo še 2 žlici olivnega olja.
Čebulo narežemo na drobne koščke in jih prepražimo na olivnem olju. Ko je čebula zlate barve jo odstavimo in ohladimo. Kruh natrgamo na zelo majhne koščke in ga skupaj z ostalimi sestavinami zmešamo. Maso pregnetemo z roko, da dobimo homogeno zmes. Začimbe prilagodimo okusu. Oblikujemo kroglice in jih popečemo na olivnem olju v ponvici.
V pekač položimo kroglice in jih prelijemo s paradižnikovo omako. Na njih potrosimo mocarelo in parmezan. Damo v pečico na 180 stopinj celzija in pečemo približno 30 minut.
K čuftom se odlično poda pire krompir :)
ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)