Čufti v omaki
SESTAVINE:
Čufti:
* 500 g mletega mesa
* 4 žlice riža
* 1 čebula
* olivno olje
* himalajska sol
* poper
* bazilika
Paradižnikova omaka:
* pol litra pasiranega paradižnika
* žlica rjavega sladkorja
* žlica moke
* malo vode
* himalajska sol
* poper
* bazilika
OPIS POSTOPKA:
Čufti: Čebulo drobno sesekljamo in prepražimo na olivnem olju. Zalijemo z vodo in dodamo riž. Ko je riž kuhan ga ohladimo in zmešamo z mletim mesom, soljo, poprom in baziliko. Iz dobljene mase oblikujemo poljubno velike kroglice. Kroglice nato v visoki posodi malo popečemo na olivnem olju.
Omaka: Potem kroglice zalijemo z pol litra pasiranega paradižnika in malo vode. Omako začinimo z soljo, poprom in baziliko. Dodamo še eno žlico rjavega sladkorja. Čufte kuhamo še približno 45 minut. Če je omaka precej redka, lahko naredimo še podmet, žlico moke zmešamo z vodo in to vlijemo v omako.
Čufte navadno postrežemo s pire krompirjem.
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja
Komentarji (0)