Čokoladno bananina tortica
* 3 zrele banane
* 88g rjavega sladkorja ali kakšnega drugega naravnega sladila
* 123g čežane
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 1 jajce
* 147g ovsene moke
* 46g grenkega 100% kakava
* 1 žlička pecilnega praška
* 1 žlička sode bikarbone
* ščepec soli (lahko himalajska)
* 2 pesti čokoladnih koščkov (malce jih prihranimo za na vrh torte)
OPIS POSTOPKA: Namastimo okrogli pekač premera 20cm. Banano dobro pretlačimo, dodamo sladkor, čežano, vanilijev ekstrakt in jajce. Dobro premešamo. Dodamo suhe sestavine, ki smo jih prej premešali v drugi posodi – ovseno moko, sol, kakav, pecilni prašek in sodo bikarbono. Na koncu primešamo še koščke čokolade. Zmes damo v pekač in jo potresemo s prihranjenimi koščki čokolade. Pečemo na 180°C 25-35min. Če je kolač pečen lahko preverimo z zobotrebcem.
ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih
Komentarji (0)