Čokoladni tiramisu
SESTAVINE:
Biskvit:
* 4 beljaki
* pecilni
* 3 merice proteinov
* sukrin Gold
* vanili aroma
Krema:
* 350g grskega jogurta
* stevia
* 4 žlice pravega kakava
* merica protein desserta
* 20g želatine (ali agar agar)
* kava
* rum
OPIS POSTOPKA: Za testo stepemo beljake v sneg in narahlo vmešamo še pecilni, sukrin, proteine in aromo. Pečemo 10 min na 170 stopinjah. Za kremo vse sestavine zmešamo (jogurt, stevija, kakav, dessert in želatino). Skuhamo kavo in jo pomešamo z malo ruma. Ko je testo pečeno začnemo sestavljati tiramisu. Spodnja plast je biskvit, čez prelijemo kavo, sledi krema in postopek še enkrat ponovimo. Damo v hladilnik za par urc.
ČAS PRIPRAVE: 30min
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Žlajpah
Komentarji (0)