To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Čokoladni mousse s pomarančno kremo (brez glutena)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladni mousse s pomarančno kremo (brez glutena)

SESTAVINE:
Sestavine za čokoladni mousse: 
* 150 g temne čokolade 
* 15 g masla 
* 3 jajca 
* 2 žlici mleka 
* 1 žlica rjavega sladkorja
Sestavine za pomarančno kremo: 
* 1 brezglutenski vaniljev puding (37g) 
* 300g pomarančnega soka 
* 50ml vode 
* 3 žlice rjavega sladkorja 
* 5g želatine v prahu 
* 200ml sladke smetana  

OPIS POSTOPKA
Čokoladni mousse: Najprej nad soparo stopite maslo s čokolado. Nato dodajte toplo mleko in zmešajte, da dobite gladko zmes. Ko se zmes nekoliko ohladi dodajte rumenjake in dobro premešajte. Stepite sneg iz beljakov skupaj z rjavim sladkorjem in ga nežno vmešajte v čokoladno mešanico. Mousse razdelite v 6 kozarcev in ga postavite za 2 uri v hladilnik.

Pomarančna krema: V prvi posodi zmešajte pomarančni sok z vodo in sladkorjem in kuhajte dokler ne zavre. V drugi posodi pa zmešajte prah vaniljevega pudinga s 5 žlicami pomarančnega soka. Ko pomarančni sok zavre vanje vmešajte pudingov prah in kuhajte 5 min (kot puding). Ko je kuhano porijte s plastično folijo (da ne bo skorjice) in postavite na hladno za 30 min. Stepite sladko smetano in jo vmešajte v ohlajen puding. Namočite prah želatine z 2 žlicama vode in počakajte da nabrekne (5 min). Nato jo stopite na rahlem ognju (pazite, da ne zavre). Nato jo vmešajte v pomarančno kremo s sladko smetano. Položite kremo na čokoladni mousse in postavite v hladilnik za 1 uro. Na koncu lahko sladico okrasite s stepeno smetano in pomarančno lupino. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti