Čokoladna tortica z mandlji
Za spodnjo plast testa:
* 40g kokosove moke (grobo mlete)
* 147g mandljeve moke (fino mlete)
* 27g kokosove moke (fino mlete)
* ščepec soli
* 2 žlici stopljenega kokosovega olja
* 2 žlici agavinega sirupa
Za čokoladni nadev:
* 133g kokosovega mleka
* 200g čokolade (70% kakava)
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
Za okras:
* lističe mandljev
* malo zmletih pistacij
OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo moke. Kokosovo olje in agavin sirup malce stopimo na malem ognju. Mešanico nato zlijemo v moko in dobro pregnetemo. Testo stresemo v pekač in ga zelo dobro potisnemo v model. Pečemo na 180°C 10-12min. Popolnoma ohladimo. Pripravimo čokoladni nadev. Čokolado nasekljamo na koščke. Kokosovo mleko zavremo in prelijemo čez čokolado. Premešamo, da dobimo gosto kremo. Zlijemo jo v ohlajeno podlago. Okrasimo z mandljevimi lističi in mletimi pistacijami. Postavimo v hladilnik za čez noč (ali vsaj dokler se krema dobro ne strdi).
Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 1h + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih
Komentarji (0)