Čokoladna torta z višnjami (brez glutena)
SESTAVINE:
Sestavine za biskvit:
* 6 jajc
* 6 žlic brezglutenske moke
* 6 žlic kokosovega sladkorja
* 6 žlic vode
* 3 žlice olja (lahko kokosovo olje)
* ½ pecilnega praška
* 4 žlice kakava
Sestavine za višnjevo kremo:
* 300 ml sladke smetane
* 250 g višenj
Sestavine za dekoracijo:
* 200 g temne čokolade
* 100 ml sladke smetane
* višnje, sladka smetana in čokoladni koščki
OPIS POSTOPKA: Najprej stepemo beljake s sladkorjem v trd sneg. V drugi posodi stepamo rumenjake z vodo in oljem dokler ne dobimo gladke in kompaktne zmesi. Nato počasi dodajamo moko s pecilnim praškom in kakavom. Na koncu pa v to zmes nežno vmešamo še beljakov sneg. Pečemo v okroglem pekaču 30 min na 180 stopinj. Ko je biskvit pečen počakamo kakšno uro, da se dobro ohladi. Nato ga prerežemo čez pol in namažemo z višnjevo kremo.
Višnjevo kremo pripravimo tako, da stepemo smetano in vanjo vmešamo višnje. Na koncu prelijemo torto s čokoladno glazuro. Za glazuro stopimo nad soparo čokolado in jo zmešamo z vročo smetano, da dobimo gladko zmes.
Torto postavimo za 1 uro v hladilnik. Na koncu lahko torto okrasimo s koščki čokolade, stepeno sladko smetano in višnjami.
ČAS PRIPRAVE: 90 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc
Komentarji (0)