Čokoladna torta brez moke z malinami
Podloga:
* 150 g mletih lešnikov ali mandljev
* 60 g kokosovega olja
* 30 g 75% čokolade
Čokoladni nadev:
* 500 g lahkega mascarpone
* 300 g kokosova smetana (napravljena iz kokosovega mleka), recept: tukaj
* 200 g 75% čokolada
* 1 avokado
* 20 g kakava
* 30 g agavinega sirupa
* 30 g kokosovega sladkorja
* 300 g malin (po želji lahko tudi več)
OPIS POSTOPKA: Podloga:
Zmešamo mlete lešnike, tekoče kokosovo olje in stopljeno čokolado. Na krožnik postavimo obroč za torto (20 cm) ter podlogo enakomerno razporedimo po dnu oboka. (Namesto mletih oreščkov lahko uporabimo tudi enako količino mletih piškotov, v tem primeru damo namesto čokolade žličko kakava in po potrebi dodamo mleko, le toliko, da dobimo homogeno maso) .
Čokoladni nadev:
V manjši skledi pretlačimo avokado, dodamo kakav in agavin sirup - po želji ga lahko dodamo tudi več. Pravzaprav nastane zdrava nutela ;) V večji skledi zmešamo mascarpone s kokosovim sladkorjem. Dodamo stopljeno čokolado in nutelo iz avokada. Vmešamo še stepeno kokosovo smetano. Na koncu narahlo vmešamo še maline (lahko sveže ali zmrznjene - sveže so bolj kompaktne in tako ostanejo večji koščki). Nadev razporedimo po podlogi. Torto hladimo vsaj nekaj ur. Po želji jo lahko prelijemo s čokoladnim prelivom.
Nam je tale tortica zelo okusna. Predvsem pa je narejena tik-tak. ;)))
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Tanja Hartman
Komentarji (0)