Čokoladna torta z lešniki
Torta je brez glutena.
SESTAVINE:
* 125 g masla
* 250 g temne čokolade
* 5 jajc
* ščepec soli
* 150 g kokosovega sladkorja
* 100 g lešnikov
* 60 g brezglutenske moke
* kakav in sladka smetana za dekoracijo
OPIS POSTOPKA: Najprej nad soparo stopimo čokolado z maslom. Stepemo sneg iz beljakov s ščepcem soli. V drugi posodi zmešamo rumenjake s sladkorjem in med mešanjem počasi dodajamo stopljeno (Ne vročo!) čokolado. Nato dodamo moko, sesekljane lešnike in dobro zmešamo. Na koncu nežno vmešamo še sneg iz beljakov. Pečemo 30 min na 180°C. Ko je torta pečena jo lahko okrasimo s kakavom in sladko smetano.
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc
Komentarji (0)