Čokoladna torta z brusnicami
SESTAVINE:
Testo:
* 250 g pirine (bele) moke
* 25 g surovega kakava
* 50 g suhih brusnic
* 150 g kokosovega sladkorja
* 80 ml kokosove maščobe (olja)
* sok ene pomaranče
* 200 ml ovsenega mleka
* pol žličke cimeta
* naribana lupinica bio pomaranče
* žlica sode bikarbone
Čokoladna glazura:
* 300 ml stopljene kokosove maščobe (olja)
* 150 ml agavinega sirupa
* 200 ml presnega kakava v prahu
OPIS POSTOPKA: Brusnice namočimo v pomarančnem soku, ter jih pustimo, da se napijejo. Čez čas odvečni sok odlijemo. V veliko posodo presejemo moko, kakav, sodo, pecilni, cimet ter ščepec soli. V drugi skledi zmešamo sladkor, kokosovo maščobo, ovseno mleko ter pomarančno lupinico. Te sestavine počasi prilijemo k moki in nežno, ampak dobro premešamo, da se vse sestavine povežejo. Na koncu namočene brusnice. Maso prelijemo v pekač, pečemo 45 min na 180C. Ko se torta ogladi jo premažemo z čokoladno glazuro ter okrasimo z suhimi brusnicami
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Donatella Pečovnik
Komentarji (0)