Čokoladna panna cotta
Slastna sladica, ki jo lahko pripravite v skodelici ali pa jo prav fotogenično položite na krožnik in okrasite s smetano.
SESTAVINE:
* 500 ml sladke smetane
* 3 žlice sladila Sukrin Melis
* 1 vaniljev strok ali pol žličke vanilje v prahu
* 4 liste želatine/agar agar
* 50-100 g temne čokolade
OPIS POSTOPKA: Smetano, v katero smo dali vzdolžno prerezan vaniljev strok ali vaniljo v prahu, segrejemo, pri čemer pazimo, da ne zavre. Kuhamo nekaj minut ter primešamo sladilo Sukrin Melis in želatino ali agar agar , ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži. Nato primešamo še sesekljano temno čokolado. Kremo natočimo v srednje velik (premer ca. 15 cm) plastični ali silikonski model (jaz sem uporabila kar plastično posodico za shranjevanje) ali v posodice za puding. Za nekaj ur (najbolje čez noč) damo v hladilnik, da se strdi. Postrežemo s stepeno sladko smetano.
ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Stašina Fit kuhinja
Komentarji (0)