Čokobananina poslastica
Za dno:
* 200g rjavega ali kokosovega sladkorja
* 200g zmehčanega kokosovega masla (olja)
* 6 jajc
* 300g mletih mandljev
* 200g temne čokolde (75%)
Za nadev:
* 1 grški jogurt
* 2 banani
* 5-10g želatine fix
* malo rjavega sladkorja ali sladila po želji
Za pekač:
* žlica kakava v prahu
* kokosovo maslo (olje)
OPIS POSTOPKA:
1.Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Okrogel pekač s snemljivim obodom (premera 20 cm) namastimo z malo kokosovega masla in potresemo s kakavom v prahu (odvečen kakav odstranimo). Čokolado stopimo in pustimo da se ohladi.
2. Beljake z električnim mešalnikom stepemo v čvrst sneg. Zmehčano kokosovo maslo in sladkor penasto vmešamo. V zmes postopoma, enega za drugim, vmešamo rumenjake. Ko dodamo vse rumenjake in dobimo rahlo kremasto zmes, hitrost mešalnika nekoliko znižamo in vmešamo še prostale sestavine: mlete mandlje in ohlajeno stopljeno čokolado. V zmes na koncu nežno vmešamo še beljakov sneg.
3. Zmes vlijemo v pekač in ravno poravnamo. Pekač položimo v pečico za 20-30 min.
4. Grški jogurt, banani in nekaj rjavega sladkorja zmiksamo ter nato dodamo še želatino fix. Zmes vlijemo na nekoliko ohlajeno testo in nato torto položimo v hladilnik, da se krema strdi (najbolje da pustimo čez noč).
Ko se torta strdi jo še poljubno okrasimo
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: TF
Komentarji (0)