Čičerikina pita s šparglji
SESTAVINE:
* 250 g čičerikine moke
* 200 ml vode
* 2 JŽ oljčnega olja
* sol in poper po okusu
* šopek divjih špargljev (lahko tudi navadnih – v tem primeru jih prej blanširamo)
OPIS POSTOPKA: Čičerikino moko presejemo in dodamo vodo, oljčno olje ter sol in poper. Z metlico za stepanje dobro premešamo, da ne ostane v zmesi kakšna grudica.Zmes vlijemo v manjši pekač, ki ga prej še namastimo ali pa obložimo s peki papirjem. Na zmes dodamo še očiščene šparglje in postavimo v ogreto pečico. Pečemo 20-25 minut na 170 °C v ventilacijski pečici oz. prilagodimo čas in jakost pečenja specifikam svoje pečice. Pito narežemo, ko se nekoliko ohladi in postrežemo takoj, lahko pa nekaj kosov shranimo tudi za malico.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. - FB stran Hitro in zdravo
Komentarji (0)