Chop suey z rezanci
Največ časa vzame rezanje zelenjave, potem pa je jed zelo hitro pripravljeno. Je enostavno za pripravo, rezultat pa je ODLIČEN! Njami!
SESTAVINE:
* 1 korenček
* 1 bučka
* 1 manjša čebula
* ½ pora
* 50 g šampinjonov
* 300-400 g piščančjega fileja
* himalajska sol
* olivno olje
* 4 žlice sojine omake
* 1 žlica bele pirine moke
* 2 dcl kokosovega mleka
* 200 g tajskih rezancev
OPIS POSTOPKA: Korenje in bučke narežemo na 2-3 cm dolge ozke palčke. Por narežemo na kolobarja, čebulo in šampinjone pa na večje koščke.
Piščančji file narežemo na majhne kose in ga posolimo. Pripravimo si 2 ponvi. V eni ponvi na olju popečemo meso. Ko je meso dobro popečeno dodamo sojino omako. V 1 dcl vode vmešamo 1 žličko moke, dobro premešamo in vlijemo v ponev. Dodamo še kokosovo mleko, zmanjšamo temperaturo in pokrijemo.
V drugi ponvi na vročem olju popečemo vsako zelenjavo posebej. Popečemo samo malo, saj more zelenjava ostati hrustljava.
Zmešamo zelenjavo in meso in kuhamo še prb. 2 minute.
Rezance skuhamo po navodilih iz embalaže.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)