Chia puding z borovnicami
Puding malo drugače – z dodatkom chia semen, ki bodo poskrbela, da bo puding dobil pravo strukturo.
SESTAVINE: (za 2 osebi)
* 200ml kokosovega mleka
* 150g ovčjega/navadnega jogurta
* 100g borovnic
* 6 jž grobo mlete kokosove moke
* 5 jž chia semen
* 1 jž cimeta
* 4-5 čž stevie
* pest goji jagod
* kokosov čips
OPIS POSTOPKA: Najprej na majhnem ognju segrejemo kokosovo mleko (toliko, da postane toplo). Ko je le-to dovolj segreto, ga vlijemo v posodo ter dodamo jogurt, kokosovo moko, chia semena, cimet in sladilo po izbiri. V multipraktiku nato zmiksamo borovnice z malo vode (sama sem uporabile zamrznjene, katere sem predhodno raztopila na zmernem ognju) ter vsebino dodamo v posodo in dobro premešamo. Maso razporedimo v 2 posodici in jo za 1 uro postavimo v hladilnik, da se le-ta strdi. Če še masa ni dovolj trda, jo pustimo še malo dlje v hladilniku. Preden postrežemo chia puding, ga lahko okrasimo še s kokosovim čipsom in goji jagodami.
ČAS PRIPRAVE: 10 min + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Sandra Zadravec
Komentarji (0)