To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Carski praženec
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Carski praženec

Njegova priprava je skoraj lažja od peke palačink. Pa tudi hitrejša. Rezultat je okusen, mehak in rahel carski praženec, ki je točno takšen tudi zaradi preprostega karamelnega trika.

SESTAVINE:
* 250 g pirine polnozrnate moke
* 3 jajca
* 2,5 dl mleka
* ščepec soli
* 1 žlička psiliuma/indijskega trpotca
* 2 žlici kokosovega sladkorja
* 2 žlički masla
* 2 kapljici vanilijeve arome po želji

* kokosovo olje za peko

Okrasitev:
* nastrgan kokos
* jagode

OPIS POSTOPKA: Moko, jajca, mleko, sol, psilium in aromo vanilije zmiksamo v blenderju, da nastane gosta masa. V ponvi segrejemo kokosovo olje in vanjo zlijemo maso za praženec. Na srednji temperaturi maso pečeno cca. 5 minut, da spodnji del postane rumeno-rjav. Nato maso razrežemo na večje kose in vsakega posebej obrnemo. Ko postanejo rumeno-rjavi jih razrežemo še na manjše koščke. Koščke pomaknemo na rob ponve in na sredino damo maslo in kokosov sladkor. Ko se sladkor začne topiti, vse skupaj zmešamo, tako da karamela prekrije vse koščke.

Carski praženec postrežemo z jagodami, po vrhu pa posujemo nastrgan kokos. 

ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti