To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Burek
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Burek

SESTAVINE:
Vlečeno testo:
* moka bela gladka 500 g
* 1/2 čajne žličke soli
* 3 jedilne žlice ekstra deviškega olivnega olja
* 1 jajce
* 1,5 dl vode
Nadev:
* 500 g skute 
* 1 jajce
* 180 g kisle smetane 
* 180 g navadnega jogurta 
* 3 ščepce soli oz. po okusu
* maslo za premaz med peko

OPIS POSTOPKA:
BurekTesto: V skledo damo moko, sol, olje, jajce in vodo ter gnetemo tako dolgo, da dobimo gladko testo. Če je preveč trdo, lahko dodamo še malo vode ali olja. Ko je testo gladko, elastično in se ne prijemlje več na roke, ga pokrijemo s krpo ali posodico in pustimo počivati eno uro. Potem ga na delovni površini najprej razvaljamo in na koncu se previdno vlečemo z rokami. To storimo najlažje tako, da damo pod testo dlan in nežno vlečemo proti sebi.

Nadev: V sledi z mešalnikom počasi zmešamo skuto, 1 jajce, jogurt in kislo smetano ter solimo po okusu.
Ko je testo razvlečeno, nanj namazemo nadev. Prerežemo ga po sredini, da dobimo 2 polovici. Lahko ga razdelimo tudi na 4 dele in dobimo 4 manjše bureke. Vsako polovico zvijemo v smeri proti sredini, da dobimo dva struklja (oz. 4), ki ju zvijemo v polža. 

Pekač dobro namažemo z oljem ali maslom in nanj položimo oba polža. Oba premažemo z olivnim oljem in ju damo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 200 °C. Pečemo 40 minut in ju, ko sta že skoraj zlato rumena, še enkrat namažemo, tokrat z maslom. Damo nazaj v pečico in pečemo tako dolgo, da postaneta zlato rumena. Celotna peka traja približno eno uro. 

ČAS PRIPRAVE: : 15 minut + 1 uro počivanje testa + 1 ura peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti