To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Bučni njoki s pestom iz vijolične bazilike

1
SESTAVINE: Bučni njoki
* 300 gramov bučnega pireja
* cca 300 gramov pirine bele moke
* muškatni orešček (cca četrtinka žličke)
* sol in poper

Pesto iz vijolične bazilike: 
* 20-30 listkov vijolične bazilike
* 30 gramov pinjol
* 1 strok česna
* 4-5 žlic olivnega olja
* sol in poper

OPIS POSTOPKA: Bučne njoke izdelamo tako, da vse sestavine zmešamo med seboj. Pri moki najprej uporabite 200 gramov in jo postopoma dodajajte, dokler testo ni več preveč lepljivo. Nastalo testo zvaljamo v daljši svaljek, ki ga razrežemo na enake koščke. Iz koščkov oblikujemo manjše svaljke, ki jih z vilicami pritisnemo, da dobijo brazde. Ker njokov ne delam pogosto, si še nisem nabavil deščice za njoke, zato si za obliko pomagam kar z vilicami.

Njoke zložimo na papir za peko in jih ohladimo v hladilniku, dokler ne pripravimo pesta.Bučni njoki1

Pesto pripravimo, tako da vse sestavine stremo v terilniku (možnarju) in premešamo. Tudi tukaj se nisem preveč namatral, saj sestavin nisem strl čisto na drobno, ker sem želel, da ostane struktura pesta malo bolj groba in ne kot polivka.

V večjem loncu zavremo rahlo osoljeno vodo in vanjo stresemo njoke in jih na srednjem ognju kuhamo cca 4-5 minut, dokler ne priplavajo na površje. Ko njoki priplavajo na površje so namreč že kuhani. Njoke odcedimo in serviramo na krožnik, čez nje pa potresemo nekaj žličk pesta iz vijolične bazilike.

RECEPT PRIPRAVIL: Easy-recepti
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Branka Mahnič

Pozdrav, tile njoki so dober recept.
Jaz jih pa delam tudi tako, da na oliv.olju prepražim žajbelj in na hitro rezino pršuta na osebo.
Saj je vseeno kakšen recept je le, da sami naredimo njoke-to šteje!
Lep pozdrav iz Dekanov, Branka
Top hiti