Bučna pirota
SESTAVINE:
* 300 g pire
* 200 g bučnega pireja
* 1 manjša čebula
* polovica rdeče paprike
* 100 g špinačnih listov
* 60 g trdega sira
* olivno olje
* sol
* poper
* muškatni orešček
* svež drobnjak
OPIS POSTOPKA: Bučni pire pripravimo že prej in ga sproti uporabljamo za različne recepte. Jaz sem ga naredila iz buče hokaido, lahko pa uporabite tudi kakšno drugo. Pripravimo ga tako, da odstranimo sredino buče, narežemo jo na kose, dodamo malo olja in pečemo v pečici do mehkega, jo ohladimo in nato zmiksamo, pretlačimo v pire in shranimo v hladilnik. Za piroto naprej čebulo in papriko nasekljamo in popražimo na olivnem olju v ponvi, da se zmehča. Piro speremo pod vročo vodo (lahko jo tudi namočimo dan prej, da se nato hitreje skuha) in jo dodamo v ponev ter popečemo. Nato dodamo malo vode (še bolje, če imamo jušno osnovo) in kuhamo. Vmes premešamo in dolijemo vodo, ko je potrebno. Začinimo z malo soli, popra in muškatnim oreščkom. Ko je pira skoraj da kuhana, vmešamo bučni pire, nato dodamo špinačo in pokrijemo s pokrovko za par minut, premešamo ter pokuhamo, da špinača ovene in se pirota skuha do konca. Ne sme biti vodena, ampak lepo gosta in nato vmešamo še nariban trdi sir, da postane povezano kremasta. Po potrebi še začinimo, posipamo z nasekljanim drobnjakom, drugače pa vročo postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - TasTasty
Komentarji (0)